Отворено писмо СССС министру за рад

Савез самосталних синдиката Крагујевца упутио је отворено писмо министру за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зорану Ђорђевићу, у коме се наводи, да се у Заводу за збрињавање одраслих лица „Мале Пчелице“, за неколико дана, ишчланило 132 члана њиховог синдиката, како наводе, под препоруком руководства.

Они сумњају, да се запослени уписују у нови синдикат, за који тврде да је синдикат једне партије, док запослени, који нису иступили, трпе притисак и шиканирање.

Ове тврдње, руководство негира аргументима да се никада није мешало у рад синдикалних организација, којих у Заводу има три.

Запослени, који су иступили из некада већинског Синдиката здравства и социјалне заштите кажу да су им сметале високе чланарине и најављују да ће се писмено обратити председнику Србије Александру Вучићу.

Отворено писмо ресорном министру упућено је са тврдњама преосталих чланова синдиката да је индикативно да су обрасце за ишчлањавање, делили руководиоци нижег нивоа, који нису открили откуд им обрасци.

Забележен је случај потписане исписнице и од радника, који нису били чланови Синдиката здравства и социјалне заштите, у којем је сада остало свега 14.

У Заводу „Мале Пчелице“ делују три синдиката. Запослени, који су иступили из некада већинског Синдиката здравства и социјалне заштите, негирају да им је препоручен излазак и кажу да нису тачни наводи о притисцима и шиканирању.

У отвореном писму се наводи и да је четворо синдикалних лидера, некада већинског синдиката, сада распоређено на најтежим местима у павиљону.

Расплет спорне ситуације између чланова синдикалних организација у Заводу за збрињавање одраслих „Мале Пчелице“ не очекује се скорије, процењују представници Савеза самосталних синдиката Србије, уз напомену да чекају реакције из министарства.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *