Планови за „Мајнд парк“

За само шест месеци, у оквиру индустријске зоне, у потпуности је завршена прва фабрика за обраду алуминијума, уз започету градњу погона за обраду челика која ће, како се очекује, бити готова у марту 2019. године,

изјавио је, за Телевизију Крагујевац, Дарко Ђорић, извршни директор Мајнд парка.

Говорећи о плановима компаније, Ђорић је подсетио да је у септембру почела изградња фабрике за производњу трамваја компаније Сименс Авенио, чија је завршница планирана за јул следеће године.

У склопу парка, у току је изградња индустријске зоне где ће, сем фабрика за обраду и израду делова каросерије, бити смештена и све потребне службе за подршку, укључујући лакирницу, набавку, логистику, људске ресурсе, што ће омогућити да се цео ланац производње до финалног производа одвија на истој локацији.

Планирана је и пословна зона, на површини од око 15 хектара, у оквиру које ће се наћи Управна зграда, институт, едукациони центар, али и простор за старт ап компаније.

Очекује се и изградња поликлиничко-дијагностичког центра са најсавременојом опремом.

Овој крагујевачкој компанији до сада је пристигло више од 50 упита домаћих и иностраних привредних субјеката који су заинтересовани за долазак у Мајнд парк.

Интензивно се преговара са осам компанија, а потписивање првих уговора очекује се почетком следеће године.

Један од адута овог индустријског и интелектуалног комплекса су млади, високообразовани радници.

Очекује се да индустријски комплекс Мајнд парк допринесе технолошком и економском развоју Крагујевца и региона.

Поред тога, план је да постане и јединствени центар за компетенцију у индустрији шинских возила на светском нивоу.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *