Подстицајна средства за пољопривреднике

Пољопривредници са територије града Крагујевца и ове године могу да рачунају на подршку локалне самоуправе.

У циљу развоја ове привредне гране, град је, између осталог, обезбедио подстицајна средства за набавку садног материјала воћа, нове прикључне механизације, уређаја и опреме за наводњавање, као и нове опреме за пчеларство.

Јавни позиви су у току, а рок за пријављивање заинтересованих траје до 1. новембра ове године, односно до утрошка планираних средстава.

Повраћај дела средстава за прво вештачко осемењавање крава и јуница са ХБ бројем, једна је од подстицајних мера коју реализује град Крагујевац.

Осим могућности да по једном приплодном грлу добију 2.000 динара, пољопривредници могу да рачунају и на подршку локалне самоуправе за набавку нове прикључне механизације.

Локална самоуправа обезбедила је средства и за набавку садница воћа и подизање нових засада винове лозе.

Град ће финансирати повраћај 50% од износа на фискалном рачуну без ПДВ-а, у максималном износу до 80.000 динара, уз услов да површине на којима се засади заснивају морају бити на територији Крагујевца.

Осим мера које се реализују годинама, попут осигурања усева, плодова и животиња и набавке нове опреме за пчеларство, планирана је и једна нова, која се односи на наводњавање.

У Одељењу за пољопривреду града Крагујевца кажу да за ове подстицаје влада велико интересовање пољопривредника.

Јавни позиви су у току, а рок за пријављивање заинтересованих траје до 1. новембра ове године, односно до утрошка планираних средстава.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *