Ученици Медицинске школе добровољно дали крв

У акцији добровољног давања крви, у којој су данас учествовали ученици Медицинске школе „Сестре Нинковић“, прикупљено је 30 јединица.

Ову традиционалну акцију, намењену крагујевачким матурантима, Црвени крст организује под покровитељством града Крагујевца.

Крагујевачки матуранти сваког пролећа учествују у акцијама добровољног давања крви, а њихов одзив овим хуманим активностима има немерљив значај.

Ученици Друге крагујевачке гимназије и Прве техничке школе, током претходне недеље, прикупили су 76 јединица крви.
Њиховим стопама наставили су матуранти Медицинске школе „Сестре Нинковић“. Они су данас уместо на настави били у Служби за трансфузију.

Кампања добровољног давалаштва, коју традиционално организује Црвени крст, наишла је на добар одзив у крагујевачким средњим школама.

Средњошколци радо учествују у овим акцијама и неретко се дешава да многи од њих постану редовни даваоци.

У Служби за снабдевање крвљу и крвним продуктима наводе да је банка крви тренутно стабилна и да на залихама има свих крвних група у довољним количинама.

У акцијама добровољног давања крви, у којима учествују крагујевачки матуранти, годишње се прикупи око 200 јединица.

У Служби за снабдевање крвљу и крвним продуктима већ сутра крв ће давати матуранти Прве крагујевачке гимназије, а у понедељак је планирана акција за ученике Економске и Друге техничке школе.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *