Помаци на културној сцени града

Повећан број посетилаца концерата, изложби, књижевних вечери и позоришних представа, јасан је доказ уподобљености културних садржаја са потребама и интересовањима публике, али и њиховог квалитета, сматра Миљан Бјелетић, члан Градског већа за културу.

Видљивим помацима на културној сцени града, према његовим речима, допринела су и знатно већа издвајања за културу у односу на раније године.

Одвојити културу од неукуса и наметнути је као потребу, једно је од начела на којима се заснива културна политика града Крагујевца.

Њена успешна примена у највећој мери зависи од публике, која своје поверење поново указује креаторима културних садржаја.

То доказује изузетна посећеност концерата, изложби, књижевних вечери и позоришних представа.

Видљивим помацима на културној сцени града, према речима Миљана Бјелетића, члана Градског већа за културу, допринела су и знатно већа издвајања из буџета у односу на раније године.

Као пример наводи финансијску подршку крагујевачким књижевним ствараоцима у износу од 2,5 милиона динара, за објављивање 25 нових наслова.

Део културне политике града посвећен је млађим генерацијама, односно подизању њихове свести о значају савременог стваралаштва и културног наслеђа које нас окружује и повезује са историјом.

У том циљу, успостављена је сарадња установа културе са крагујевачким школама, како би ђаци организовано могли да посећују културне садржаје.

То ће допринети успостављању новог система вредности и формирању нове публике, од чијег ће интересовања наредних година завистити садржај и будућност културне сцене Крагујевца.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *