Право информационих технологија

На крагујевачком Правном факултету, представљен је специјалистички курс под називом „Право информационих технологија“, који је намењен дипломираним правницима и запосленима у локалној самоуправи.

Циљ презентације је да запослени у јавној администрацији грађанима неопходне информације пружају на ефикаснији и бржи начин.

Наглашавајући да је дигитализација један од приоритета у раду Владе Србије, органзатори кажу да је неопходно увођење нових сфера електронске управе.

То ће створити услове за бољи и ефикаснији рад државних службеника и правника, речено је на презентацији под називом „Право информационих технологија“.

Уз напомену да се нове технологије брзо мењају, организатори тврде да је потребно обезбедити правну сигурност грађанима, а државним службеницима једноставнији начин да дођу до података, како би грађанима пружали квалитетније услуге.

Овом приликом, потписан је споразум о сарадњи између Правног факултета Универзитета у Крагујевцу и Националне академије за јавну управу.

Челници Националне академије за јавну управу су нагласили да им је циљ да државним службеницима понуде могућност стицања додатног знања из ове области, док ће Правни факултет у Крагујевцу, кроз овакав вид сарадње, понудити будућим правницима да њихово пословање буде квалитетније за грађанство.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *