Ученици осликали своју школу од пода до плафона

Више од 300 ученичких радова, склопљених у један велики мозаик, улепшавају унутрашњост основне школе “Наталија Нана Недељковић” у Грошници.

Наставник ликовне културе, Марко Стаматовић и ученици старијих разреда осликали су своју школу од пода до плафона и тако улепшали простор у коме бораве већи део дана.

Школа у Великом пољу направљена је пре више од двадесет година и од тада није реновирана.

Зидове школе “Наталија Нана Недељковић” сада улепшавају мозаици састављени од радова ученика ове образовне установе који су уз помоћ свог наставника ликовне културе, Марка Стаматовића насликали преко 300 радова, по узору на велике светске сликаре, попут Ван Гога и Густава Климта.

Основна школа у Грошници основана је 1842. године. Због повећања броја становника, јавила се потреба за проширењем школских капацитета, па се у Великом Пољу гради нови објекат.

Почетком деведесетих година, монтажна зграда је завршена и од тада, па до данас школа није реновирана.

Ученици ове основне школе, са одушевљењем прихватају предлоге свог наставника и како кажу, ништа им није тешко да насликају.

Уз велики труд и много маште ови малишани оплеменили су простор у коме бораве већи део дана.

За следеће полугодиште најавили су још пројеката, чиме би завршили комплетнo улепшавање своје школе. То ће бити већи изазов за ученике, пре свега, због већих формата слика.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *