Постављена прва од 14 Информативних табли

Завод за заштиту споменика културе Крагујевац, у сарадњи са Градом, започео је постављање информативних табли на простору значајних локалитета за историјат Крагујевца.

Прва информативна табла постављена је у порти Старе цркве, а у наредном периоду у плану је постављање још 14, које ће обележити 25 локалитета.

Информативне, двојезичне табле, биће постављене на значајним туристичким дестинацијама и локалитетима, који су историјски врло значајни за Крагујевац.

На таблама ће бити доступне информације на српском и енглеском језику, а помоћу њих посетиоци ће моћи да сазнају више о локалитету на коме се налазе.

Прва информативна табла, постављена је у порти Старе цркве, која је значајан темељ како српске тако и шумадијске историје.

Многих објеката, из времена Крагујевца као престонице, више нема. Међутим, Завод за заштиту споменика културе ће, на симболичан начин, обележити постојеће као и објекте који су некада били део Крагујевца.

Због изузетног значаја које табле имају за информисаност посетилаца, Завод за заштуту споменика културе Крагујевац, апелује на пажљивији однос према њима.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *