Продаја домаћих производа преко интернета

Удружење „Интерактив“ покренуло је програм формирања мреже домаћинстава за производњу и продају производа са руралног подручја.

Циљ овог пројекта је да се омогући повећање прихода сеоских домаћинстава, а посебно економски оснаже жене, које се баве пољопривредом.

Идеју је покренуло Министарство пољопривреде, уз подршку Министарства за рад борачка и социјална питања, Града Крагујевца и Пољопривредне стручне службе Крагујевац.

Све оно што производе регистрована пољопривредна газдинства у околини Крагујевца: воће, поврће, мед, зимницу, сокове, млечне, месне и друге производе, током маја, моћи ће да продају са свог кућног прага, наводе у Удружењу „Интерактив“.

Други начин је продаја домаћих производа преко интернета, јер ће намирнице са села и производе који су справљани на традиционалан начин поставити на сајт и прикупљати поруџбине заинтересованих купаца.

Оваква продаја заживела је у већим српским градовима а пример добре праксе представљају Немачка и Данска.

Искуства из других места, примери добре праксе и стручни савети надлежних служби заинтересовали су, углавном, жене које живе на селу, а које би радо учествовале у овом програму.

У сарадњи са Пољопривредном стручном службом Крагујевац Удружење „Интерактив“ организовало је презентацију која се односила на руралну економију, а надлежни су представили Правилник за продају малих количина пољопривредних производа.

У згради града у Скупштинској сали, одржано је и предавање које се односи на субвенције и подстицаје у пољопривреди.

И овај програм и презентација биће организован у сарадњи са локалном самоуправом.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Продаја домаћих производа преко интернета”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *