Промовисана књига Мирка Демића

У галеријском простору Народне библиотеке „Вук Караџић“ у Крагујевцу, одржана је промоција књиге под називом „Пустоловине бачког опсенара“ аутора Мирка Демића.

О књизи су, поред аутора, говорили Јасмина Ахметагић и Александар Шурбатовић.

Аутор романа „Пустоловине бачког опсенара“ Мирко Демић до сада је објавио десетак књига прозе, књигу есеја погледа и маргиналија „Под отровни плаштом“ и „На ничијој земљи“, као и књигу публистичких текстова „Слађење горчином“.

Последњи Демићев роман тематски се разликује од свих претходних и за самог писца представља изазов. Прича прати лик Димитрија Вујића, бачког Казанове и авантуристе могућег претка наратора, педесетогодишњег отправника возова.

Преко реконструисања детаља и на основу непотпуних докумената о необичном човеку и пустолову с половине 18. века, наратор прави рекапитулацију свог живота и живота свог претка из своје перспективе.

Мирко Демић до сада је добио неколико престижних награда од којих се издвајају Андрићева и награда “Меша Селимовић”.

За књигу “Пустоловине бачког опсенара” ове године добио је награду “Мирослав Дерета” која се додељује за најбољи необјављени роман.

Свечано уручење одржаће се у понедељак, 3. децембра, у Београду.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *