Санација Прве крагујевачке гимназије, сутра долази и министар просвете

Велики број Крагујевчана, привредника, бивших ђака и сарадника Прве крагујевачке гимназије исказао је солидарност и бригу поводом вандалског чина којим је уништен део школе.

Санација штете у Првој крагујевачкој гимназији одвија се захваљујући ангажовању градских јавно комуналних предузећа, запослених и ученика најстарије школе у Србији јужно од Саве и Дунава.

Подсећамо, пожар је изазвао непроцењиву материјалну и духовну штету, јер су страдале поред канцеларија вредне слике и библиотекарни фонд.

Градоначелник Крагујевца Радомир Николић најоштрије је осудио овај догађај и изразио уверење да ће у обнављању школе која је иначе под заштитом државе, помоћ пружити и ресорно минисарство.

Тим поводом, сутра у преподневним сатима најављен је долазак ресорног министра просвете Младена Шарчевића у Крагујевац, односно Прву крагујевачку гимназију.

Парламент привредника Регионалне привредне коморе Шумадијског и Поморавског округа хитно ће позвати привреднике како би помогли Првој крагујевачкој гимназији.

Како ће бити организована настава у новонасталим околностима, да ли су сачувани дневници и како ће реаговати одељење министарства просвете само су неке од тема о којима ће у вечерашњој Хроници говорити начелник Школске управе Горан Јоксимовић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *