Сарадња ФИЛУМ-а и Факултета музичке едукације из Бидгошча

Чланови камерног хора Факултета музичке едукације Универзитета Казмира Великог из Бидгошча, гости су Филолошко-уметничког факултета у Крагујевцу.

Две академске установе потисале су уговор о уметничкој сарадњи.

ФИЛУМ је јуче на прослави поводом 17 година рада факултета, угостио и чланове камерног хора Факултета музичке едукације Универзитета Казмира Великог из Бидгошча.

Као градови побратими , са дугом традицијом сарадње и поштовања, потписали су уговор о сарадњи, који ће унапредити сарадњу, али и интензивирати размену студената.

Проректор факултета из Пољске, Бенедикт Одја први пут је у Крагујевцу и у Србији. Потписивање овог уговора, за њихов факултет од великог је значаја.

У име града Крагујевца, госте из Пољске примио је члан ГВ за образовање Недељко Манојловић, који је нагласио да је, поред уметничке сарадње и размене студената, ово прилика да се упозна и култура другог града.

Камерни хор из Бидгошча гостује у Крагујевцу до 5. јуна. како је најављено, гости из Пољске имаће прилику да се упознају са студентима ФИЛУМ-а, али и туристичком понудом Крагујевца.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *