Сарадња Крагујевца и Кубе у области културе

Сарадња Крагујевца и Кубе у области културе била је тема данашњег састанка градоначелника Радомира Николића и Густава Триста дел Тода, амбасадора ове земље у Србији.

У оквиру посете Крагујевцу, амбасадор је обишао Музеј „21.октобар“ и положио цвеће крај споменика стрељаним ђацима у Спомен парку Шумарице.

Изложба под називом „Че у Крагујевцу“ аутора Марка Терзића, кустоса Спомен музеја „21.октобар“ мотивисала је кубанског амбасадора у Србији, Густава Тристу дел Тода да посети наш град.

Амбасадор Кубе није био упознат са чињеницом да је Че Гевара боравио у Крагујевцу и због тога је желео да се информише о детаљима те посете.

Истовремено је хтео да се упозна са градоначелником Крагујевца Радомиром Николићем и размотри могућности за успостављање сарадње са градом за који је, како је навео, чуо да се интензивно развија.

Развој међународне сарадње отвара могућност представљања Крагујевца свету и света Крагујевцу, рекао је градоначелник Радомир Николић.

Начелно је договорено да наредне године у Крагујевцу буду организовани Дани кубанске културе.

У оквиру посете Крагујевцу, амбасадор Кубе положио је цвеће крај споменика стрељаним ђацима у Спомен парку Шумарице.

Извештава новинарка РТК Бојана Kрстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *