Шарчевић: Ректор треба да поднесе оставку

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић изјавио је, да се на састанку са ректором Универзитета у Крагујевцу Небојшом Арсенијевићем, за којег је Агенција за борбу против корупције препоручила да буде разрешен са тог места, договорио да ректор мора да поштује закон.

У саопштењу Министарства просвете, након састанка, речено је и да је Шарчевић оценио да као министар не може да се меша у избор ректора и крши аутономију Универзитета, али и да оптужбама на рачун проф. Арсенијевића морају да се баве надлежне институције и државни ограни, пре свега Агенција за борбу против корупције.

У саопштењу је наведено и да је проф. Арсенијевић најавио да ће на решење просветне инспекције да се поништава докторат Александра Арсенијевића, ректоровог сина, бити поднета жалба. У међувремену састао се и Колегијум крагујевачког Универзитета који је осудио медијску кампању против ректора Арсенијевића.

На Универзитету у Крагујевцу у току је процедура за избор новог ректора. Како сазнајемо, Небојша Арсенијевић већ је добио подршку десет од укупно 12 факултета овог универзитета за још један мандат.

Препоруку министра просвете,науке и технолошког развоја Младена Шарчевића, да ректор крагујевачког Универзитета поднесе оставку, професор доктор Небојша Арсенијевић данас није коментарисао.

One thought on “Шарчевић: Ректор треба да поднесе оставку”

  1. Amaterski biciklista iz Austrije dobio je doživotnu zabranu takmičenja i oduzeta mu je nagrada pošto su ga očevici prijavili da je tokom dodele nagrade izveo nacistički pozdrav. U Srbiji, rektoru Univerziteta u Kragujevcu mobilni telefon zvoni sa „Sieg Heil!“ u zgradi Medicinskog fakulteta i rektorata na 1 km od stratista 7300 Kragujevcana i ucenika Prve Kragujevcke Gimnazije. Ja sam sokiran, na ivici suza i nemocnog besa i pitam se kako je ovo moguće za ime Boga! I sada se igramo sa tim ko će da ga smeni i kako i da li će on sam dati ostavku. Ovo je nečuveno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *