Спремне ракете против града

Окружни штаб за ванредне ситуације Шумадијског округа, на свим нивоима је потпуно спреман. Интезивно се ради на припремама за противградно деловање.

На територији Шумадијског округа постоји 31 противградна станица, а ове године Крагујевац ће располагати укупно са 130 ракета.

Држава је обезбедила додатних 6 ракета по станици. Град Крагујевац, на својој територији браниће усеве и имовину грађана са 13 ракета по станици ове сезоне, што је и највећи број ракета у претходних десет година.

То је само један од многобројних закључака седнице Окружног штаба за ванредне ситуације који је одржан у Шумадијском управном округу.

Окружни штаб за ванредне ситуације Шумадијског округа између осталог, на седници се бавио питањима и оперативним мерама заштите од поплава, клизишта, ерозија и одрона на подручју Крагујевца.

Противградна сезона званично почиње 15. априла па је једна од кључних тема управо и Извештај о припремама за одбрану од града.

Иначе, штаб за ванреде ситуације је у предходних месец дана организовао седнице градских и општинских штабова за ванредне ситуације на територији Шумадијског управног округа.

Мрежа комуникације је разрађена, а установљено је да се на бранама и акумулацијама врши редовно одржавање и праћење водостаја уз појачане мере безбедности.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *