Стоп прању новца!

Спречавање прања новца и финансирања тероризма тема је обуке која је за посреднике у промету непокретности одржана јуче у Крагујевцу.

Предавање су организовале Привредна комора Србије и Регионална привредна комора Крагујевац, у сарадњи са Министарством финансија, Управом за спречавање прања новца и Министарством трговине, туризма и телекомуникација, Сектором тржишне инспекције.

Представници ресорних министарстава су бројним полазницима радионице представили информације о примени Закона о спречавању прања новца и финансирања тероризма и упознали их са смерницама за процену ризика, као и улогама институција као контролних и превентивних фактора.

Присутне је поздравио Предраг Лучић, директор Регионалне привредне коморе Крагујевац и Стеван Обрадовић испред Удружења за трговину Привредне коморе Србије.

Циљ радионице био је да се унапреде знања запослених у овој делатности о примени Закона о спречавању прања новца и финансирања тероризма.

Привредна комора организоваће укупно осам обука у шест градова Србије, како би свим посредницима у промету непокретности биле доступне информације које ће им омогућити да практично примене одреднице Закона о  спречавању прања новца и финансирања тероризма.

Иначе, Закон је обвезницима дао прелазни рок од три месеца како би се припремили и своје пословање усагласили са новим законским одредбама.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *