Сва расположива механизација на улицама

На санирању улица које су оштећене услед обилних киша, града и поплава током претходног викенда, ангажован је велики број запослених у Шумадији и сва расположива механизација овог јавно комуналног предузећа.

Службе изградње и одржавања путева и улица данас су радиле на санирању улица у Грошници, Великом Пољу, Бресници,Корићанима и Белошевцу.

Грађанима који живе у Шабачкој, Густава Крклеца, Расинског одреда и Калиновачкој улици у Белошевцу киша која је недавно пала направила је низ проблема.

Све улице су под великим нагибом а вода која се слива у бујицама спира насути туцаник и затвара канал који одводи атмосферске падавине.
У многим домаћинствима излила се канализација, а водена бујица направила је дубоке кратере и однела већи део пута у неколико улица, па су неке и непроходне.

Кишна канализација урађена је по пројекту још пре 15 година, а пошто су ове улице под великим нагибом падавине наносе песак и шут и затрпавају канализациону мрежу.

У овом делу насеља Белошевац екипе ЈКП Шумадија раде пуном паром како би грађани несметано могли да излазе из својих дворишта и долазе аутомобилима до својих кућа.

Посао је велики, па су на терену, осим у Белошевцу, сва расположива механизација и људство у још неколико крагујевачких насеља.

Недавне падавине и поплаве условиле су низ комуналних проблема и у градским насељима, посебно на рубним деловима Крагујевца и околним селима.

Јавно комунално предузеће Шумадија у најкраћем року ће санирати насталу штету, како би се комунални живот грађана одвијао несметано.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *