У „Заставиној амбуланти“ отворено Саветовалиште за вантелесну оплодњу

Поводом 60 година постојања и рада Завода за здравствену заштиту радника Крагујевац данас је свечано отворено Саветовалиште за вантелесну оплодњу.

Његов задатак је да пружи психолошко-социјалну услугу свим паровима у настојању да се остваре као родитељи.

Завод за здравствену заштиту радника Крагујевац, обавља послове из здравствене делатности и безбедности и здравља на раду.

Ова установа је и наставна база Медицинског факултета у Крагујевцу и бави се образовном и научно истраживачком делатношћу.

Данас, 51 лекар у примарној здравственој заштити збрињава више од 35 хиљада осигураника.

Поводом шест деценија постојања Завода за здравствену заштиту радника Крагујевац, свечано је отворено Саветовалиште за вантелесну оплодњу.

Овај јединствени центар у Србији основан је са циљем да се свим паровима у Крагујевцу који се боре за потомство уз помоћ неке од метода асистиране оплодње пружи бесплатна психолошка помоћ у неизвесном и врло стресном путу у борби до потомства.

У Заводу се годишње обави око 300 хиљада прегледа у примарној здравственој заштити.

Запослени у овој специјализованој институцији у области здравствене заштите и безбедности и здравља на раду кажу да су спремни да одговоре задатку, а то је, пре свега, очување здравља радно активне популације.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *