Усвојен програм Октобарских свечаности

Градско веће утврдило је програм Октобарских свечаности. Поред већ традиционалних манифестација као што су Музичке свечаности Октобру хододарје, ЈоакимИнтерФест, Бдење, Молебан и Велики школски час, на коме ће бити изведена поема „Поуке из шуме“ аутора Александра Шурбатовића, овогодишњи програм доноси низ концерата, изложби, трибина и промоције књига.

Свечаности ће 1. октобра отворити изложба „Слике и цртежи Душка Јовића“. Октобарске музичке свачаности почињу у понедељак 7. октобра, а концерти ће бити организовани у Првој и Другој крагујевачкој гимназији.

Међународни позоришни фестивал ЈоакимИнтерФест биће одржан у Књажевско – српском театру, од 8. до 13. октобра, а публика ће бити у прилици да види шест представа: Слика Доријана Греја, Тартиф, Хасанагиница, Медејини дечаци, Ко се боји Вирџиније Вулф и Забава за Бориса.

У петак 20. октобра у оквиру манифестације Бдење у Музеју „21. октобар“ биће отворена изложба 20. Међународног салона антиратне карикатуре.

У сарадњи са Историјским институтом САНУ 17. октобра планиран је округли сто „Од престонице до индустријског центра Србије – Крагујевац средином 19. века“.

Програмом су предвиђене бројне изложбе међу којима изложба уметничке фотографије „Трагом светлости“ крагујевачког аутора Зорана Ђорђевића, изложба слика Вељка Вучковића, затим Вече сећања на Владимира Величковића, као и гостујућа изложба Народне банке Србије „Српски новац од 13. до 21.века“.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *