Међународни конгрес “Моторна возила и мотори”

Екологија – возило и безбедност саобраћаја – ефикасност, теме су овогодишњег Седмог међународног конгреса “Моторна возила и мотори”, који се одржава 4. и 5. октобра на Факултету инжењерских наука у Крагујевцу.

На седмом међународном конгресу “Моторна возила и мотори”, било је речи о еколошким решењима у области саобраћаја, али и најновијим  доменима аутомобилске индустрије.

Током два дана Конгреса, 4. и 5. октобра биће изложен 61 научно стручни рад, од тога 23  из иностранства, 38 радова из Србије.

Радови који су изабрани за седми међународни конгрес практично су одраз савремених трендова у производњи аутомобила.

Конгрес је прилика да се учесници упознају како изгледа аутомобил данас,које се нове технологије примењују, како би ауто будућности био још бољи, економичнији и чистији.

У раду конгреса, учествоваће и еминентни стручњаци у области аутомобилске индустрије из Италије, Немачке, Швајцарске, Аустрије, Русије, Јапана, Бугарске и земаља са територије некадашње Југославије.

Учесници скупа сазнали су који су нови трендови развоја возила у свету, јер све више се иде ка побољшању ефикасности мотора, кроз сагоревање, боље снабдевање горивом као и смањење тежине возила.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

One thought on “Међународни конгрес “Моторна возила и мотори””

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *