Србији је потребно 300 нових постројења за пречишћавање отпадних вода

Отпадне воде, комунални чврсти и опасан отпад тема су 49. међународне конференције, коју организују Удружење за технологију воде и санитарно инжењерство, Институт за хемију, технологију и металургију, у сарадњи са Градом и Привредном комором Србије.

Домаћин 49. конференције, од 2. до 4. априла, је Јавно комунално предузеће Водовод и канализација Кргујевац.

Циљ конференције је размена знања и искустава као и примена регулативе и стандарда, који воде побољшању животне средине.

На конференцији ће се говорити о интегрисаном управљању и пречишћавању отпадних вода, управљању отпадом, отпадним токовима и њиховом утицају на здравље људи.

Један од најзначајнијих научних скупова у Србији, овакве врсте, отворио је Ивица Момчиловић, заменик градоначелника.

Окупљене стручњаке, поздравио је председник Скупштине Удружења за технологију воде и санитарно инжењерство, Предраг Богдановић напоменом да се у Србији, годишње, прикупи око 300 милиона метара кубних отпадне воде, од којих се пречисти само шестина.

Крагујевачко Јавно комунално предузеће Водовод и канализација је домаћин једне од највећих међународних конференција, које се организују у Србији, на тему управљања отпадним водама, чврстог, комуналног и опасног отпада.

Србији је потребно 300 нових постројења за пречишћавање отпадних вода.

Многа су застарела и потребно их је заменити новим, еко технологијом, са нижим трошковима изградње.

У раду конференције учествује око 150 стручњака из Србије и иностранства, а биће презентовано више од 40 научних и стручних радова.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *