10 минута: 6 хиљада људи на евиденцији мање

Да је Крагујевац град будућности, као и то да је животни стандард грађана на вишем нивоу у односу на ранији период потврђују долазак бројних компанија у центар Шумадије, развој привреде и отварање нових радних места, кажу у локалној самоуправи.

Крагујевац је препознатљив као град богатог индустријског наслеђа.

Производња аутомобила, намештаја и оружја сврстала је Крагујевац високо на привредној лествици.

Развијање слободних радних зона, долазак страних компанија, јача подршка домаћим привредницима, изградња инфраструктуре и мотивисање инвеститора и компанија да дођу у Крагујевац и отворе нова радна места представљају нову фазу развоја града и овог дела Шумадије, наводи члан Градског већа за привреду Радомир Ерић.

Долазак великих компанија у Крагујевац условио је отварање нових радних места.

Запошљавање радника је значајан део националне стратегије развоја земље.

Готово све локалне самоуправе у Србији настоје да направе што бољи привредни амбијент, у циљу привлачења инвеститора, који увек бирају најповољније услове за отварање фабрика у срединама у којима им се нуде добра инфраструктурна решења и квалитетна радна снага.

Крагујевац има и повољан географски положај, а капиталне инвестиције које Влада Републике Србије реализује у центру Шумадије потврђују да је наш град једно од стратешких места у земљи за развој привреде.

Локална самоуправа обезбедила је да индустријске зоне имају одличну инфраструктуру што је препознала кинеска компанија Јанфенг која ради на новој индустријској локацији Феникс два.

Значајна индустријска зона са великим капацитетом је и Собовица у којој ради предузеће „Милановић“ и немачка компанија “Сименс“.

Крагујевац је место капиталних инвестиција иза којих стоји Влада Републике Србије.

Савремени Државни дата центар који је још у изградњи, а који је недавно посетила председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, од великог је значаја за државу у новој четвртој технолошкој револуцији, добу паметних градова и вештачке интелигенције.

Планови за будући развој града и то да ће у Крагујевац убудуће долазити нови инвеститори потврђује и чињеница да се радна зона Феникс попуњава, као и да се радна зона Собовица интензивно шири.

Ново место за развој привреде представља и Корман поље, локација која има добру инфраструктуру где успешно ради неколико компанија.

Уколико се привреда и убудуће буде развијала планираном динамиком и уколико се постигне главни циљ локалне самоуправе и Владе Републике Србије – да стопа незапослености у Крагујевцу буде смањена на 5 до 6 одсто, Крагујевац ће у будућности бити град са добрим животним стандардом и једно од најпожељнијих места за живот у региону.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *