10 минута: Градоначелник се захвалио спасилачком тиму из Крагујевца

Крагујевачке ватрогасце, чланове Спасилачког тима за спасавање из рушевина Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије, који су учествовали у спасилачким операцијама после разорног земљотреса у Турској, примио је градоначелник Крагујевца Никола Дашић.

Он се том приликом захвалио осморици чланова тима из Крагујевца на храбрости и пожртвовању и уручио им плакету и симболичне поклоне.

Специјалистички тимови МУП-а за спасавање из рушевина Сектора за ванредне ситуације вратили су се у Србију након што су дали пун допринос у акцијама потраге за преживелима и спасавању становништва угроженог катастрофалним земљотресом који је погодио Турску.

Специјалистички тимови за спасавање из рушевина, међу којима су били ватрогасаци из Крагујевца, осам дана су даноноћно претраживали урушена подручја, помагали угроженом народу, након разорног земљотреса.

Први утисак свих спасилаца када су стигли у турски град Хатај, био је општа конфузија међу грађанима и слика разореног града, која не може речима да се опише.

Начелник Управе за ванредне ситуације у Крагујевцу Зоран Кочовић није крио задовољство због храбрости и професионалности коју су крагујевачки чланови Спасилачког тима показали.

Градоначелник Никола Дашић је изразио велику захвалност крагујевачким спасиоцима који су међу првима отишли у Турску и на лицу места доказали своју храброст и пожртвовање.

Спасилачки тим из Крагујевца чинили су Горан Ћираковић, Предраг Ђокић, Александар Симовић, Милош Илић, Милош Дробњак, Владица Момчиловић, Саша Бечановић и Иван Глишовић.

Заједно са колегама из Спасилачког тима Србије и псом Зигијем спасили су три живота и извукли велики број жртава под рушевинама.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *