10 минута: Како корона вирус утиче на децу са аутизмом?

Пандемија корона вируса донела је низ проблема за децу која болују од аутизма.

Родитељи кажу да је пригалођавање новим околностима за њих посебно стресно, јер деца са аутизмом испољавају снажан отпор према променама на свим нивоима.

Током ванредног стања, када је на снази била забрана кретања, грађани су били приморани да промене свакодневну рутину живљења. То је посебно тешко пало деци са аутизмом и њиховим родитељима, јер су морали да престану са редовним акивностима.

У Удружењу за помоћ особама са аутизмом кажу да их је посебно изненадила вест да деца са овом врстом поремећаја, која похађају специјалне школе, наставу могу да прате онлајн.

Удружење за помоћ особама са аутизмом, упркос пандемији корона вируса, али уз примену свих превентивних мера, успело је да реализује низ активности, међу којима је и додела пакетића поводом новогодишњих и божићних празника.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “10 минута: Како корона вирус утиче на децу са аутизмом?”

  1. Samo jedna mala ispravka u vezi termina “deca koja BOLUJU od autizma”. U svetu je prihvaceno da autizam nije bolest nego STANJE. Bolest se leci ali autizam ne. Lece se simptomi koji se javljaju uz autizam. Kasnije ste koristili pravilno “deca sa autizmom”. Pozdrav!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *