10 минута: Конференција о вештачкој интелигенцији у Крагујевцу

Центар за дигиталну трансформацију, уз подршку Владе Републике Србије, Регионалне привредне коморе Крагујевац и Универзитета у Крагујевцу, организовао је конференцију о вештачкој интелигенцији.

Реч је о мини конференцијама и радионицама осмишљеним да оснаже мала и средња предузећа трансформационим могућностима вештачке интелигенције.

У свету брзог технолошког напретка АИ постаје кључна алатка за компаније које желе иновацију и диференцијацију.

Фокус панела био је истраживање постојећег АИ екосистема у Србији, наглашавајући његове предности и идентификовање области које захтевају унапређење.  

Учесници су расправљали о расту технологије вештачке интелигенције, њеном утицају на различите секторе и приликама и изазовима који стоје пред Србијом у овом брзорастућем пољу.

АИ конект конференција представља кључну платформу за подстицање сарадње, дељења знања и стратешког планирања у заједници вештачке интелигенције, отварајући пут ка светлијој будућности у овој области у земљи.

Универзитет у Крагујевцу већ другу годину има мастер студије за вештачку интелигенцију као и четврту генерацију мастера за развој информационих технологија, за развој компјутерских игара.

На неколико студијских програма на факултетима постоји и вештачка интелигенција као предмет.

Конференција је осмишљена тако да истакне трансформационе могућности вештачке интелигенције у кључним областима као што су производња, логистика, људски ресурси, маркетинг и продаја.

Конференција представља изузетну прилику за предузећа да стекну знања и дођу до прилагођених решења за своје пословне потребе.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *