10 минута: Министарка пољопривреде Јелена Танасковић посетила општину Топола

Министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Јелена Танасковић боравила је у општини Топола, где је обишла радове на мосту у селу Јнуковац након чега је посетила предузеће Домаћин у селу Винча.

Она је разговарала са пољопривредним произвођачима о атуелним проблемима у пољопривреди.

Танасковић је подсетила да је Минстарство пољопривреде за санацију штете од поплава издвојило милијарду и 200 милона динара и најавила улагање државе у изградњу водоводне мреже у Тополи.

У селу Јунковац у току су радови на реконструкцији моста који је оштећен у јунским поплавама.

Министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде заједно са челницима општине Топола обишла је радове и најававила њихов завршетак, како на на мосту, тако и на прилазној саобраћајници.

Поред овог улагања, из средстава Репубилке Србије и општине паралелно се изводе радови на изградњи више атарских путева у Тополи.

Министарка Танасковић је посетила и предузеће Домаћин у селу Винча где је разговарала са пољопривредним произвођаћима о проблемима који су се углавном односили на забрану коришћења једног броја пестицида, субвенције али и лоша искуства са реалном проценом штете након временских непогода које су погодиле овај крај.

Министарка Танасковић је у Тополи свечано отворила караван пољопривредника Нај домаћин 2023, који организује Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Србије.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “10 минута: Министарка пољопривреде Јелена Танасковић посетила општину Топола”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *