10 минута: Општина Кнић пример како развијати аграр

Општину Кнић посетио је Александар Богићевић, помоћник министра пољопривреде за рурални развој са сарадницима.

Том приликом је рекао да је ова варошица пример за општине којима је пољопривреда примарна привредна грана.

Захваљујући великим улагањима из општинског буџета, стварању задруга и кооперативних центара Кнић се може похвалити да има пољопривредне лидере у извозу.

Општинска управа улаже значајна средства у развој пољопривредних газдинстава, а акценат ће бити на младима, улагању у физичку имовину, кооперативну производњу са сигурносним пласманом, речено је на састанку руководства општине Кнић, представника Задружног савеза Србије, Шумадијског окуга, Града Крагујевца, Пољопривредне стручне саветодавне службе Крагујевац и две највеће книћанске фирме у области пољопривреде, ”Гружа аграр” и задруге ”Пољофлора”.

Кнић је позитивна пример за општине којима је пољопривреда примарна привредна грана, наглаио је Александар Богићевић, помоћник министра пољопривреде за рурални развој.

Кнић је и пример добре праксе у усклађивању локалне стратегије са државном, а кроз удруживање у задруге ова шумаидјска општина помаже произвођачима да буду конкурентни на тржишту, рекла је Биљана Илић Стошић, начелница Шумадијског управног округа.

На територији Кнића, пољопривредно земљиште чини две трећине општине, па су повољни услови за развој пољопривредне производње, а најразвијеније гране пољопривреде су сточарство, воћарство, повртарство и ратарство као пратећа грана сточарству.

Након састанка у општини Кнић, представници Министарства пољопривреде, Задружног савеза и Пољопривредне стручне саветодавне службе Крагујевац обишли су фирму ”Гружа аграр” и плантаже породице Николић и задругу ”Пољофлора”.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.