У СКЦ-у отворена изложба графика Иване Јанковић

„Они уопште ниједну ствар неће сматрати реалном, осим ове сенке…“ назив је изложбе која је отворена у галерији Студентског културног центра.

Млада крагујевачка уметница Ивана Јанковић овом поставком завшава мастер студије на ФИЛУМ-у, на студијском програму Ликовне уметности, модул графика.

Серија графика „Они уопште ниједну ствар неће сматрати реалном, осим ове сенке…“ ауторке Иване Јанковић у средиште ставља улогу коју светлост и њено одсуство имају у стварању уметничког дела.

Полазиште за истраживање биле су уметности светлости, фотографија и фотограм, док су дела изведена у графичкој техници акватинте.

Ивана Јанковић је рођена 1996. године у Крагујевцу.

Завршила је студијски програм Графички дизајн на Филолошко-уметничком факултету где ради као сарадник у настави на предмету из уже уметничке области Графика и графичке технике.

Излагала је на петнаест групних изложби и добитница је Похвале на 20. Бијеналу студентске графике Србије.

Изложбом графика „Они уопште ниједну ствар неће сматрати реалном, осим ове сенке…“, која је отворена у Галерији СКЦ-а до 8. марта, Ивана Јанковић завршава мастер студије на ФИЛУМ-у, на студијском програму Ликовне уметности, модул графика. 

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *