Градоначелник са сарадницима посетио Дом ученика Артем

Градоначелник Крагујевца Никола Дашић са сарадницима посетио је Дом ученика средњих школа Артем.

Представници градске управе били су у прилици да се увере у каквим условима учи и живи више од 400 средњошколаца.

Ђаци, који током школовања живе у Дому ученика средњих школа Артем, имају услове у рангу са европским стандардима, у то су могли да се увере представници градске управе приликом обиласка ове установе.

Поред адекватног смештаја у савремено опремљеним собома, где имају одличне услове за учење, дом пружа ученицима и могућности за културне, забавне и спортске активности.

Ученицима је на располагању библиотека са 10 хиљада наслова, теретана, бројни мултимедијални уређаји, спортски терени и друге просторије где могу да проведу слободно време и да се посвете креативним вештинама.

Запослени се труде да обезбеде безбедан и сигуран боравак свим корисницима дома.

У Дому ученика Артем живи 412 средњошколаца који су, због актуелне ситуације, подељени у две смене.

Установа је позната и по бројним наградама које су ђаци освојили на спортским и културно-уметничким такмичењима.

Запослени у дому труде се да мотивишу младе да се, уз учење, посвете и другим активностима у којима могу да покажу свој таленат.

Посету Дома ученика средњих школа Артем, који ове године обележава 75 година постојања, градоначелник Дашић и његови сарадници завршили су заједничким ручком у кухињи дома, где су могли да се увере у квалитет хране у овој установи.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *