10 минута: Основана Секција угоститеља Крагујевца

При Регионалној привредној комори Шумадијског и Поморавског управног округа основана је Секција угоститеља Крагујевца, са намером да се оснажи крагујевачко угоститељство.

Епидемија корона вируса највеће последице имала је у туризму и угоститељству, нагласио је директор Регионалне привредне коморе Шумадијског и Поморавског управног округа, Предраг Лучић на оснивачкој седници.

На предлог градских угоститеља покренута је иницијатива за оснивање Секције угоститеља Крагујевца, при Регионалној привредној комори Шумадијског и Поморавског управног округа, а како би заштитили своје интересе и касније унапредили своје пословање

Чланови Секције су и представници водећих хотела у Крагујевцу који располажу са преко 260 соба и 560 лежајева, а њихов проценат искоришћености је сада од два до 10 одсто.

Од великог значаја за њихов рад је трећи пакет економских мера које је донела Влада Републике Србије који је намењен као помоћ хотелијерству.

Сектор угоститељства и туризма је највише погођен епидемијом корона вируса.

По увођењу рестриктивних мера у Србији, прво су затворена врата угоститељских објеката, без икакве помоћи надлежних.

Секција угоститеља ће дугорочно пружати подршку овом сектору, а како је најављено ускоро ће бити јасно дефинисане мере које би допринеле ублажавању последица епидемије Ковида 19 у угоститељству и хотелијерству.

Иначе, у Крагујевцу има око 900 привредника који пружају услуге хране и пића.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *