10 минута: Седница градског Савета за здавље

У Крагујевцу је одржана ванредна седница градског Савета за здавље на којој је разматрана епидемиолошка ситуација и припремљеност здравственог сектора у граду.

Говорило се о превентивним мерама које би требало спроводити у наредном периоду.

На ванредном заседању Савета за здравство осим лекара Институт за јавно здравље, Клиничког центра, Дома здравља, Завода за хитну медицинску помоћ, Завода за стоматологију, Завода за здравствену заштиту радника „Застава“, представника Апотеке Крагујевац, Градске организације Црвеног крста, представника Школске управе присуствовао је и градоначелник Крагујевца Радомир Николић са сарадницима.

Чланови Савета за здравство на данашњој ванредној седници навели су да потенцијална опасност од коронавируса постоји, а стручњаци апелују да се не шири паника и повећа степен хигијене.

Све медицинске установе спремне су да одговоре задатку, а то је организовано деловање код појаве вируса и интензиван рад на превентиви. Грађани би требало да примене све савете лекара.

Клинички центар спреман је за било коју новонасталу ситуацију, Набављене су довољне количине средстава за дезинфекцију и потребна заштитна опрема.

Коронавирус, уколико се појави у нашем граду спремно дочекују све здравствене установе. Предузете су све потребне мере.

Државни врх је проценио да за сада нема потребе за обуставом школске наставе. Сваки изостанак ученика или запослених у настави пријављује се Школској управи.

Град Крагујевац предузео је све мере предострожности како би се на најбољи начин дочекала евентуална експанзија коронавируса. Локална самоуправа координира са свим здравственим установама.

Највећи ризик од преношења корона вируса носе људи који долазе из земаља у којима увелико влада Ковид-19.

Посебан апел изразили су стоматолози, да пацијенти који долазе из иностранства избегну долазак у стоматолошке ординације без преке потребе.

Најважније од свега је сачувати присебност, и обавезно следити савете лекара. Следећа седница Савета за здравље биће одржана 17. марта у просторијама Шумадијског управног округа.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *