„20 цола – љубав до бола“

Крагујевачки фотограф и дизајнер Марко Стаматовић аутор је изложбе која je отворена у Малом ликовном салону Народног музеја, а која доноси фотографије, објекте и видео презентацију о процесу настанка и рестаурације старих типова бицикала.

„20 цола – љубав до бола“ пројекат је Марка Стаматовића, којим је желео да представи нека мирнија и другачија времена на територији бивше Југославије из периода од 60-их до 80-их година прошлог века.

Крајњи резултат подухвата је колекција фотографија сцена из живота које су имале бицикл као заједнички мотив.

Ово је пројекат рестаурације најомиљенијих бицикала са простора бивше Југославије.

Посебно је било занимљиво видети емоције представника старијих генерација, док су се присећали младости, као и реакцију млађих нараштаја који воле брже животне стилове.

Стаматовићу је за овај авантуристички подухват било потребно 6 месеци.

Током тог временског периода, рестаурирано је 14 бицикала, а присутни су, поред фотографија и бицикала, могли видети и видео презентацију која је пратила цео процес рестаурације.

Извештава новинарка РТК Јелена Јовановић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *