Акција „Један пакетић – много љубави“ и ове године

Градска организација Црвеног крста и ове године расписала је уметничке конкурсе – литерарне и ликовне, поводом акције „Један пакетић – много љубави“.

Тако ће, традиционално, новогодишње честитке које стварају деца и млади и ове године бити украшене њиховим цртежима.

Традиционалне новогодишње честитке које стварају деца и млади у оквиру акције „Један пакетић – много љубави“, доказ су да уметност има моћ да нас зближи, насмеје и покрене добро у нама.

Зато је и ове године крагујевачки Црвени крст расписао неколико онкурса.

Тема ликовног конкурса је „Имам моћ“. Порука Црвеног крста је да малишани и ове године чаролијом доброте украсе нечији дом, јер њихови цртежи садрже поруку љубави, наде и смеха.

Пристигли радови ће бити класификовани у три категорије: од првог до четвртог разреда, од петог до осмог разреда основне школе, а такмичиће се и средњошколци.

Други конкурс је и ликовни и литерарни и посвећен је старијима. Циљ је да се подстакну ученици да буду креативни и да радовима покажу да нису заборавили своје баке и деке.

Трећи конкурс је за све узрасте, такође, ликовни и литерарни на тему „Толеранција је“, док је тема четвртог „Реци не“ и односи се на превенцију било које зависности.

Ученици своје радове могу слати до краја фебруара. Сви радови биће презентовани на изложби „Хуманизам у дечјем стваралаштву“, а најбољи ће бити и награђени.

Градска организација Црвеног крста је прошле године, у оквиру акције „Један пакетић – много љубави“ обрадовала 250 малишана, чији родитељи нису могли да им направе новогодишње пакетиће.

Ове године, уочи пандемије, према најновијим проценама, око 3000 деце млађег школског узраста живело је у сиромаштву.

Црвени крст у Крагујевцу има 2300 новогодишњих честитки од прошле године, а њиховом куповином по цени од 50 динара, обезбедиће се новац за новогодишње пакетиће који ће бити поклоњени оним малишанима чији родитељи нису били у прилици да им ове године припреме новогодишње поклоне.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *