Служба за зимско одржавање путева спремно дочекује снег

Иако је средина децембра, први снег још увек није прекрио путеве и улице у Крагујевцу и шумадијским општинама.

Начелник Управе за ванредне ситуације у Крагујевцу, Зоран Кочовић тврди да су све службе у Шумадији које раде на зимском одржавању улица и путева потпуно спремне за предстојећу снежну сезону.

Tеренске екипе и механизација су у приправности, а на залихама има довољних количина енергената.

Управа за ванредне ситуације у Крагујевцу интензивно комуницира са свим општинама у Шумадиском управном округу, а начелник ове управе Зоран Кочовић оцењује да свих шест општина спремно дочекује снежне наносе и температуре у минусу када се леде путеви и улице.

У свим општинама Шумадијског управног округа и граду Крагујевцу одржане су седнице градских и окружних штабова за ванредне ситуације на којима је разматрана спремност свих зимских служби за 2020/2021. годину.

Грађани који живе у руралним подручјима немају разлога за бригу уколико ове зиме не могу да изађу из својих кућа, због већих снежних наноса. Уколико буде потребе, имаће неопходну помоћ у континуираном снабдевању храном и лековима.

И у Шумадији Крагујевац наводе да зимска служба овог градског комуналног предузећа спремно дочекује зиму.

Механизација и људство су у приправности – сва возила су спремна, а агрегата има у довољним количинама.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *