Акција „Заштитимо децу у саобраћају“ у ОШ „Станислав Сремчевић“

Градска организација Црвеног крста, у сарадњи са Црвеним крстом Србије, Саобраћајном полицијом Полицијске управе и образовним установама су још у септембру почели традиционалну кампању „Заштитимо децу у саобраћају“. 

Кроз бројна предавања, деца се едукују о правилима понашања у саобраћају.

Сваке године одржи се око 70 предавања за више од 1500 првака и хиљаду предшколаца, а једно је организовано за ученике Основне школе „Станислав Сремчевић“.

Циљ превентивне кампање је да се малишанима помогне да стекну нова знања из области понашања у саобраћају и да се, на тај начин, смањи узрок страдања деце.

Предшколци и млађи основци представљају најугроженије учеснике у саобраћају.

У том узрасту деца се осамостаљују, било као пешаци или возачи бицикала.

Кроз занимљива предавања о понашању деце у саобраћају и уз сликовиту презентацију,с аобраћајни полицајци настоје да деца буду правовремено едукована и безбедна у саобраћају.

Једно предавање организовано је у Основној школи „Станислав Сремчевић“.

У оквиру акције, ученици се упознају и са мисијом Црвеног крста, ради се на развијању осећаја за хуманост, солидарност, бригу о здрављу и личној хигијени и неговању здравих стилова живота.

Након завршетка акције у вртићима ће се, за родитеље, васпитаче и децу организовати завршне свечаности под називом „Шта смо научили о саобраћају“.

Свечаности су едукативно-забавног карактера, а у програм ће се, поред малишана, укључити и родитељи, који кроз игру и забаву, песму, цртеже и такмичења показују шта су научили о саобраћајним прописима и правилима понашања у саобраћају.

Извештава новинарка Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *