Видео надзор са 37 камера за бољу безбедност саобраћаја у Крагујевцу

На најпрометнијим градским раскрсницама, односно аутобуским и такси стајалиштима у Крагујевцу, постављено је 26 камера чија је искључива намена унапређење безбедности саобраћаја,

рекао је Владимир Доби, члан Градског већа за инвестиције и управљање пројектима и тиме демантовао вести које су пласирали поједини градски портали о разлогу и броју постављених камера.

Доби каже да је постављање видео надзора спроведено у сарадњи са МУП-ом, као и ранијих година и додао да се и у наредној планира наставак радова.

Према Закону о безбедности саобраћаја, град Крагујевац је у обавези да 30 одсто од наплаћених саобраћајних казни определи у буџету за унапређење безбедности саобраћаја, истиче члан Градског већа за инвестиције и управљање пројектима Владимир Доби.

Он је додао да је локална самоуправа то испоштовала и са 26, 9 милиона обезбедила 37 камера, од којих је 26 постављено на аутобуским и такси стајалиштима. Њихова примарна сврха је да се надгледа безбедност саобраћаја.

Како би се постигла уштеда у градској каси, за пројекат постављања 5 камера наредне године које ће контролисати брзину кретања возача, град ће конкурисати за део средстава код надлежног министарства.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Видео надзор са 37 камера за бољу безбедност саобраћаја у Крагујевцу”

  1. Боље да сте закрпили рупчаге по улицама, а не да шпијунирате народ!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *