Акције сузбијања комараца дају резултате

Од почетка године на територији града Крагујевца спроведено је шест акција сузбијања одраслих форми комараца, чиме је заокружен овогодишњи план.

Одрађена су и три ларвицидна третмана, од укупно пет предвиђених, које је финансирала локална самоуправа, а уз подршку Министарства државне управе и локалне самоуправе, у марту и априлу наредне године, биће реализована још два.

Данашњом, последњом у низу акција, испуњен је овогодишњи план сузбијања одраслих ларви комараца на територији града Крагујевца.

Све активности су спроведене у складу за Законом о заштити становништва од заразних болести.

Из градског буџета за те намене издвојено је око 985.000 динара.

Ларвицидни третмани се обављају у приобаљу и на местима на којима се задржава вода, док се уништавање одраслих форми комараца спроводи у парковима и на зеленим површинама.

Третирање се спроводи уређајима са земље, средством које није опасно за људе.

Сузбијање ларви и одраслих јединки комараца посебно је значајно, имајући у виду чињеницу да су комарци преносиоци заразних болести, од којих неке могу бити неизлечиве и смртоносне.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *