„Актив града Крагујевца“ организовао акцију добровољног давања крви

Удружење „Актив града Крагујевца“ организује сваке године поводом 8. марта акцију добровољног давања крви којој су се одазвали данас активисти Удружења, чланови Градског одбора Покрета „Снага Србије БК“, ученици крагујевачких средњих школа, али и гости из других градова Србије са којима организација сарађује.

Актив града Крагујевца позвао је своје активисте, али и госте из осталих градова на традиционалну хуманитарну акцију.

Одазвали су се многобројни сарадници, пријатељи удружења. Мере заштите због пандемије коронавируса током давања крви су испоштоване.

После детаљног прегледа, разговора и спроведених процедура само даваоци су могли до техничара који су им узимали прописане дозе крви.

Служба за снабдевање крвљу и крвним продуктима Клиничког центра допунила је своје резерве новим залихама из данашње акције.

Прикупљање крви у свим трансфузијама у земљи одвија се према распореду. У циљу спречавања преношења Ковида 19 инфекције за даваоце крви имплементиране су додатне мере.

Служба за трансфузију је замолила грађане да не долазе на давање крви уколико су у претходних 28 дана путовали изван Србије, имали прехладу или кашаљ, имали повишену температуру или били у контакту са болесним особама.

Према препорукама уведене су мере код давалаца крви у циљу спречавања Ковида 19 а једна од њих је обавештавање овлашћене трансфузијске установе уколико су се појавили знакови заразне инфекције.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *