Амбасадор Израела Јахел Вилан посетио Мајнд парк

У оквиру посете Крагујевцу, амбасадор Израела Јахел Вилан, у пратњи градоначелника Николе Дашића и председника Скупштине града Мирослава Петрашиновића посетио је Мајнд парк.

Један од најсавременијих и највећих индустријских паркова у овом делу Европе простире се на 160 хектара, а Влада Србије препознала га је као пројекат од националног значаја 2018. године, када је и почела његова градња.

Домаће компаније су снага сваке земље и због тога је пружена озбиљна подршка државе, али и града Крагујевца приликом реализације овог пројекта, истакао је градоначелник Никола Дашић.

Један од видова подршке овом пројекту је и изградња нове железничке пруге Собовица – Лужнице – Крак Баточина у Крагујевцу.

Железничка веза са светом у дужини од близу 14 км, представљаће значајан коридор за реализацију и развој нових радних зона, а не само Mајнд парка.

Поред теретног на тој траси одвијаће се и путнички саобраћај, а када се створе околности, биће прикључен и транспорт запослених.

Амбасадор Израела је након обиласка Мајнд парка рекао да је импресиониран једним од најсавременијих и највећих индустријских паркова у овом делу Европе.

Мајнд парк је компаративна предност Крагујевца у односу на друге градове.

На 160 хектара тренутно је изграђено 55.000 квадратних метара производног и пословног простора.

Поред компанија МИНД групе, у индустријском парку послују немачка компанија Сименс где се ради монтажа комплетних вагона за европско тржиште – градове Нирнберг, Минхен и Бремен.

Ту је и аустријски Аутолифт који ради специјалну опрему за подизање у шинској индустрији, као и шпански КАФ који је, такође, произвођач возова.

Циљ је да овај пројекат који је почео 2017. године до 2025. буде завршен, попуњен модерним логистичким терминалом, производњом комплетних возила када је у питању шинска индустрија, али и развој у области едукације младих младих људи и оно што прати један овакав индустријски комплекс.

У Мајнд парку, заједно са Сименсом, Аутолифтом и осталим партнерима тренутно ради више од 1.500 људи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *