Амбасадорка Аустралије посетила Крагујевац

Поводом отварања изложбе “Аустралијанка у српској војсци – наредник Олив Келсо Кинг”, Крагујевац је посетила новопостављена амбасадорка Аустралије у Србији, Рут Стјуарт.

Госте из Аустралије примио је Ивица Момчиловић заменик градоначелника са својим сарадницима. Разговарало се о могућностима сарадње у ИТ сектору.

На свечаном пријему у Скупштини града Ивица Момчиловић, заменик градоначелника, новопостављеној амбасадорки Аустралије у Србији, Рут Стјуар честитао је именовање и пожелео добродошлицу, изразивши наду да ће ово бити почетак наставка добре сарадње која је успостављена.

Аустралија кроз различите пројекте помаже Србији у решавању проблема најосетљивијих друштвених категорија.

Том приликом изражена је нада да ће се заједно радити на унапређењу економског положаја жена у руралним областима, јер у изради Локалног акционог плана фокус дат на родној равноправности.

Двадесетак српских компанија успешно сарађује са аустралијским ИТ сектором. Ово је била прилика да се разговара и о могућностима даље сарадње између амбасаде Аустралије и града Крагујевца, како би се унапредила ИТ технологија.

Крагујевац поседује ИТ кластер који окупља 25 успешних компанија које су спремне за старање партнерства са аустралијским компанијама.

Ово је после именовања и доласка у Србију амбасадорки Аустралије Рут Стјуарт, њена друга званична посета неком граду у Србији.

Она се нада да ће успети да буде добар сарадник и да ће и даље радити на што бољем повезивању народа Аустралије и Србије.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *