Асфалтиране две улице у МЗ „Филип Кљајић“

Повољни временски услови, са неуобичајено високом температуром ваздуха за ово доба године условили су и продужетак сеозне радова за Јавно комунално предузеће „Шумадија“.

У Месној заједници „Филип Кљајић“ асфалтиране су улице Партизанска и Зларинска, а екипе овог градског комуналног предузећа раде и на санирању и асфалтирању ударних рупа на путном правцу Влакча – Страгари.

Долазак машина, камиона натоварених врућим асфалтом и рад на асфалтирању дела Партизанске улице и суседне Зларинске у Месној заједници Филип Кљајић измамио је на улице мештане овог дела града.

На асфалтирану улицу грађани су чекали више од 40 година, а како кажу, ово је најлепши доживљај за њих од настанка насеља у коме живе. Деценијама су газили блато, а киша и снег су им годинама задавали бројне проблеме.

Да живот становника овог насеља буде квалитетнији потрудили су се активисти месне заједнице који су у предходном периоду радили на уређењу канализационе мреже.

Асфалтирање улица има немерљив значај за њих, као и разумевање локалне самоуправе која је ове саобраћајнице уврстила у план рада.

У Јавном комуналном предузећу Шумадија наводе да су временски услови идеални за обављање радова, па њихове екипе користе сваки сунчани дан и на терену реализују послове који су у плану овог комуналног предузећа.

Становнике који живе у Партизанској и Зларинској улици окупила је комшијска солидарност, али и велика радост да изађу испред својих кућа и прославе асфалтирање својих улица на које су чекали више од четири деценије.

У Јавном комуналном предузећу Шумадија најавили су и поновни долазак у овај део града, како би поставили попречну сливну решетку која ће, убудуће, прикупљати атмосферске воде.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *