Асфалтирање улица на Денином брду

Градоначелник Крагујевца, Никола Дашић је након обиласка градилишта на Денимом брду где се зидају станови за припаднике снага безбедности, рекао да је задовољан динамиком којом се одвијају радови на изградњи и уређењу комуналне и путне инфраструктуре.

Локална самоуправа је за девет ламела са готово хиљаду стамбених јединица без накнаде уступила парцелу од 10 хектара и у изградњу водоводне и канализационе мреже, саобраћајница и тротоара, уложила око 550 милиона динара.

Процењује се да ће сви послови коју су у надлежности Града бити окончани до средине априла, док ће припадници снага безбедности у своје станове ући крајем маја.

Након уређења комуналне инфарструктуре, односно изградње водоводне и канализационе мреже, електрификације и гасних инсталација, у току су радови на асфалтирању улица у оквиру пројекта станоградње за припаднике снага безбедности на Денином брду.

Грађани који живе у околним улицама кажу чекају нове комшије и додају да су задовољни јер ће коначно добити асфалт.

Изградњу и уређење путне инфраструктуре у овом насељу Град је, кроз уговор вредан 260 милиона динара, поверио Предузећу за путеве Крагујевац.

Асфалтиране су улице Димитрија Руварца и Добропољска, а до понедељка ће бити завршено и 500 метара у улици Божидара Масларића.

Следе саобраћајнице Симе Марковића и Шестог пука.

Приликом обиласка радова, градоначелник Никола Дашић се уверио да се посао одвија планираном динамиком и подсетио да је, поред два и по километара саобраћајница, урађено 11 километара водоводне и канлаизационе мреже.

Градимо више од 900 станова, око 90 хиљада квадрата, потпуно ново насеље које ће бити комплетно комунално опремљено са свим неопходним пратећим садржајима за грађане, објаснио је Дашић. 

У Крагујевцу ће, оквиру државне станоградње,у првој фази бити завршене две ламеле са 216 станова.

Укупно ће бити изграђено 970 стамбених једниница за припаднике снага безбедности.

Вредност инвестиције је процењена на 33 милина евра, без радова на инфраструктури које финансирају локална самоуправа и држава.

Цена станова за припаднике снага безбедности је нижа од тржишне и износи 430 евра по квадрату, без ПДВ-а.

Извештава новинар РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *