Аутобуска станица на простору Заставиног сервиса

Одборничком већином усвојена је одлука о краткорочном задуживању града у износу од 245 милиона динара, и дугорочном за износ од 3 милиона евра којим ће се како је истакнуто обезбедити нова аутобуска станица и капиталне инвестиције.

Да је Крагујевцу који има близу 200 хиљада становника неопходна нова аутобуска станица сагласни су запослени који раде у међуградском превозу, грађани који често путују, али и локлана самоуправа.

На последњој седници градског парламента најављено је покретање иницијативе о изградњи нове аутобуске станице у објекту некадашњег Заставиног сервиса недалеко од језера у насељу Бубањ.

Објекат је у стечајном поступку, па је у повољној понуди за продају.

Локација је веома атрактивна јер се налази на свега 2 километра од центра града, сматрају представници градске управе.

Крагујевачка аутобуска станица на којој свакодневно саобраћа око 250 међуградских аутобуса оронулог је изгледа са неадекватним прилазом, неуређеним перонима а пратећи комерцијални садржаји не могу да задовоље основне потребе путника.

На аутобуској станици у Крагујевцу ради осамдесеторо запослених а посао међуградског превоза обавља „Ауто превоз Јањушевић“.

И путници али и возачи аутобуса сматрају да би град Крагујевац требало да има много бољу аутобуску станицу од постојеће.

На последњем заседању градског парламента градоначелник Крагујевца Радомир Николић најавио је изградњу нове аутобуске станице на простору где се сада налази Сервис 2 за коју би било издвојено три милиона евра из кредита Европске банке за обнову и развој.

Постојећи простор је потребно адаптирати што је боље и економичније решење од изградње потпуно новог објекта на некој од градских локација.

Запослени који раде у „Аутопревозу Јањушевић“ кажу да је изградња нове аутобуске станице неопходна како би услови рада ове службе били квалитетнији а самим тим и услуга коју пружају грађанима.

Чланица Градског већа за инвестиције и пројекте Миња Обрадовић наводи да је зграда Сервиса 2 у стечајном поступку а обзиром да је стечајни управник покренуо продају објекта ту шансу ће искористити Град Крагујевац који ће куповином омогућити атрактиван простор за рад нове аутобуске станице .

Обзиром да је пут до нове аутобуске станице веома дуг јер захтева прикупљање бројне документације, студију изводљивости, расписивање тендера и изградњу, требало би сачекати најмање годину дана.

Финализација посла обрадоваће пунике али и запослене који раде у међуградском превозу.

Крагујевац очекује модерну аутобуску станицу какву би требало да има град са великим бројем становника.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.