Банка хране за најугроженије Крагујевчане

Удружење “Банка хране” Крагујевац сарађује са хуманитарним организацијама и удружењима грађана како би донирало храну која је потребна најугроженијим категоријама становништва.

Широм Србије налази се сто идентичних организација, чија је главна активност прикупљање намирница и и подела најугроженијим категоријама становништва.

Ово удружење је почетком ванредног стања интензивирало свој рад а у сарадњи са Градском организациојом Црвеног крста и неколико хуманитарних организација најугроженијим Крагујевчанима донирло је млечне производе и сокове.

У наредним данима у плану је донирање воћа и поврћа.

“Банка хране” прикупља животне намирнице од компанија, произвођача хране, агро индустрије, ланаца прехрамбених производа.

Ова организација једина овакве врсте у Србији има своја удружења широм земље међу којима је и удружење у Крагујевцу.

Како би се смањио степен сиромаштва грађанима су недавно подељени сокови и млечни производи.

Тренутно је на располагању поврће и воће које ће најугроженије категорије становништва у граду и околним селима посредством овог удружења ускоро добити.

Удружење бораца Шумадије има око две хиљаде чланова од којих је више од хиљаду у Крагујевцу и околини.

Брине о продицама које живе на рубу сиромаштва.

У овом удружењу истичу да ће у наредних неколико дана поделити пакете помоћи а у овом послу интензивно им помаже Градска организација Црвеног крста и град Крагујевац.

У Крагујевцу је недавно допремљено воће из јужних крајева кумкват, врста цитрусног воћа, слаткастог укуса које се једе са кором.

Познато је да садржи велике количине витамина А ,Ц и Е што је у овом периоду веома важно за јачање имунитета.

Осим овог воћа на располагању је и већа колишина диња.

Када је реч о поврћу тренутно су на лагеру карфиол и шпаргле.

Ове намирнице “Банка хране” ће донирати грађанима у сарадњи са хуманитарним удружењима.

Удружење “Банка хране” Крагујевац ће у наредних неколико дана организовати и припремање куваних оброка који ће бити подељени најугроженијим суграђанима.

Извештава новинар РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *