Богат новогодишњи програм у продукцији РТК

Током новогодишњих празника премијерно је, у продукцији Радио телевизије Крагујевац емитовано 98 процената програма, који је у сарадњи са бројним установама културе припремила наша медијска кућа.

У разноврсним музичким садржајима акценат је стављен на музичко стваралаштво Крагујевчана.

Радио телевизија Крагујевац остварила је одличну сарадњу са Музичком школом “др Милоје Милојевић“, Музичким центром, Домом омладине, Центром за неговање традиционалне културе „Абрашевић“.

Музички сладокусци који преферирају музику различитих жанрова били су у прилици да гледају емисије које смо припремили са домаћим рок бендовима, хором Лицеум, на нашем програму су били и Даница Крстић и Градски камерни оркестар Шлезингер.
У етру РТК нашли су се и познати музички уметници: виртуоз на виолини Стефан Миленковић, музички састав „Легенде“ и рок група „Рибља чорба“.

У продукцији РТК емитована је специјална емисија „Суграђани“ која говори о радним људима који су били на својим радним местима и током новогодишње ноћи.

Посебан сегмент програма био је намењен најмлађим Крагујевчанима.

Традиционално добра сарадња са Књажевско-српским театром условила је реализацију емитовања позоришних представа.

Гледаоци РТК имали су прилику да погледају „Врапчић“ – представу која говори о животу познате француске шансоњерке Едит Пјаф и комедију „Преваранти у сукњи“.

Весела новогодишња атмосфера увек је у знаку добре музике, која је на нашем програму током новогодишњих празника заузимала медијски простор у трајању више од 15 сати.

Највеће задовољство за запослене Радио телевизије Крагујевац који су реализовали садржајан и богат новогодишњи програм је задовољство наших гледалаца.

Добра сарадња са бројним установама културе и афирмација свих уметничких вредносту у нашем граду представљали су додатно задовољство.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *