Богата међународна сарадња и у 2019. години

Град Крагујевац има богату међународну сарадњу, а програми и пројекти у области привреде, образовања и културе, остварени су са многобројним земљама.

У 2019. години забележена је сарадња са земљама са којима град Крагуејвац традиционално сарађује, а успостављена је сарадња са новим администрацијама.

Захваљујући међународној сарадњи коју град Крагујевац развија, олакшан је приступ средствима из европских фондова.

Отварањем конзулата Мађарске у Крагујевцу, средином марта 2019.године, створени су услови за успостваљање и развој сарадње овдашње локалне самоуправе и суседне државе у бројним областима.

Сарадња Крагујевца и Мађарске и реализација планираних пројеката допринеће развоју града, и побољшању квалитета живота самих грађана. Ова сарадња једна је од значајнијих у протеклој години.

Програме и пројекте у области привреде, образовања и културе, локална самоуправа, остварила је са бројним земљама. У 2020. години, град Крагујевац наставља са остваривањем контаката који ће бити веома значајни за град.

У најави је повезивање градова и општина Србије са великим бројем земаља, као и реализација планираних пројеката који ће допринети развоју града али и побољшање и квалитет живота Крагујевчана.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *