Боља наплата пореза у Крагујевцу

Градска пореска управа је до сада по основу јавних прихода прикупила око 720 милиона динара, што говори да ће у овој години са наплатом пореза бити премашени резултати из претходне.

Рекордној наплати пореза допринела је појачана теренска контрола имовине.

Редовна контрола утврђених пореских обвезника и стања на терену интензивно се спроводе на територији града. Наплата пореза из године у годину је све боља.

Прошле године је износила преко милијарду динара, а очекује се да ће ова година са наплатом пореза надмашити претходну.

Томе је допринела боља евиденција као и контрола наплате пореских прихода, али и то да је од 2020. године на евиденцији преко 10 хиљада нових пореских обвезника.

Висина пореске основице одређује се на основу промета непокретности у току једне календарске године, након чега се рачуна просечна цена.

Тенденција куповине нове градње у екстра зони допринела је и да „скачу“ цене станова, а значајно опада куповина кућа, нарочито ван центра града. Све то „обара“ пореску основицу.

Потребно је да грађани знају да сваку промену у власништву и у својини, треба да пријаве у року од 30 дана.

Потребно је и да поднесу промењену пореску пријаву, на основу које ће се надаље обрачунавати порез.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *