Бруцошима ФМН у Крагујевцу свечано уручени индекси

На Факултету медицинских наука Универзитета у Крагујевцу организована је свечана додела индекса студентима прве године интегрисаних академских студија фармације и интегрисаних академских студија стоматологије.

Бруцоши су се упознали са вођама својих туторских група који ће им, како је речено, помагати у превазилажењу проблема током академског образовања.

Индексе су добили и студенти прве године основних струковних студија, док ће студентима медицине индексе сутра уручити министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић и декан Факултета медицинских наука, проф. др Владмир Јаковљевић.

Поводом почетка академске 2021/2022. године, Факултет медицинских наука Универзитета у Крагујевцу организовао је свечаност поводом пријема нове генерације студената.

Разлози за упис овог Факултета су различити, али су готово сви будући академци мотивисани да, по завршетку студија, помажу другима.

Нову генерацију студената на Факултету медицинских наука поздравили су професори ове високошколске установе, уз напомену да им предстоји озбиљан петогодишњи рад, што ће довести и до добрих резултата.

На интегрисаним академским студијама фармације, прву годину уписала су 84 бруцоша.

Инегрисане академске студије медицине уписало је 88 студената, а интегрисане академске студије стоматологије 24.

Основне струковне студије за медицинску сестру и физиотерапеута, у трајању од три године, уписало је 80 бруцоша.

На студијском програму Интегрисане академске студије стоматологије настава ће и ове године, уз поштовање свих мера и обавезну вакцинацију односно негативан ПЦР тест или антигенски тест, бити организована по класичном моделу.

Факултет медицинских наука ове године уписао је 17. генерацију студената на студијском програму фармација.

Интегрисане академске студије стоматологије на крагујевачком Факултету постоје од 2011. године, док је на студијама медицине ове године уписана 45. генерација студената.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *