„Након представе“ пред крагујевачком публиком

Бањалучко студентско позориште представило се крагујевачкој публици на манифестацији „Дани Српске у Србији“, комадом „Након представе“, која је одиграна на сцени Дома омладине „Славица Слаја Урошевић“.

Аутор ове позоришне представе је књижевник Зоран Костић, српски песник и драмски писац.

У оквиру манифестације „Дани Српске у Србији”, која је овог викенда одржана у Крагујевцу, Бањалучко студентско позориште се овдашњој публици представило дуодрамом „Након представе“ која је одиграна у Дому омладине.

Комад говори о разодру између Совјетског савеза и Југославије, крајем четрдесетих година прошлог века.

Дубину тог раздора и трагичност комад осликава кроз односе поробљених и уништених породица и људи који су робијали у казаматима, посебно на Голом отоку.

Та тема је деценијама била табу и о њој се веома мало писало и причало, а оставила је дубоке последице на судбине бројних српских породица, кажњених због забрањене вере и љубави према Русији.

Тема ове дуодраме је страдање жена у том политичком окршају.

У представи главну улогу руске глумице игра Надежда Костић којој је ово и дипломска представа на Академију уметности Универзитета у Бањалуци.

Режију комада потписује Јелена Трепетова Костић, позоришна и филмска глумица и професор глуме на Академији уметности Универзитета у Бањалуци, која у представи игра и лик Старије госпође.

Комад „Након представе“ је 97. премијера од оснивања Студентског позоришта у Бањалуци.

Дуодрама „Након представе“ је јединствена по томе што у њој први пут учествује комплетна уметничка породица Костић која је незаобилазни део књижевности и позоришне историје Републике Српске.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “„Након представе“ пред крагујевачком публиком”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *