Центри изврсности, зграда ФИЛУМ-а и Научни парк у 2021. години

Сарадња између Универзитета у Крагујевцу и новог састава Министарства просвете, науке и технолошког развоја је одлична, оценио је ректор, проф. др Ненад Филиповић и додао да се и у наредном периоду очекује подршка Владе за све значајне високошколске пројекте у Крагујевцу.

Филиповић је данас тим поводом имао састанак у Београду, на коме је, између осталог, било речи о наставку радова на изградњи Центара изврсности од јануара, процедурама за зграду ФИЛУМ-а и Научно технолошког парка.

У измењеним околностима протекла је прошла и почела нова академска година на Универзитету у Крагујевцу.

Овдашњу високошколску установу карактеришу и похвале Министарства просвете, науке и технолопшког развоја за брзину прилагођавања новом моделу наставе, наводи ректор Ненад Филиповић и напомиње да уколико студенти примете да поједини професори имају потешкоћа са организовањем наставе на интернет платформама, таква искуства слободно пренесу студентском парламенту, управама факултета или ректорату како би се побољшала комуникација.

За сада се на факултетима процес наставе и испита одвија без већих проблема.

Ректор Филиповић апелује и на студенте и професоре да искажу обострано разумевање како би сви смирено дочекали излаз из сложене епидемиолошке ситуације, или је бар поднели солидно не нарушавајући квалитет образовања.

То значи, појаснио је ректор да ће професори имати разумевања и показати толеранцију на испитима, али то не значи да се критеријум прага знања спушта.

Сви универзитети у Србији у овом тренутку се налазе у истој ситуацији, боре се за студента, знање, али и пројекте.

У новом сазиву Владе упознати су са резултатима овдашњег Универзитета.

Започети планови и стратешки пројекти Универзитета, како се очекује биће настављени односно раде се у континуитету.

Како ће бити организован за бруцоше посебно значајан редован јануарски испитни рок на факултетима крагујевачког Универзитета  још увек се не зна, јер се све одлуке о роковима доносе у складу са препорукама, мерама и одлукама Владе и ресорног министарства, рекао је ректор Филиповић и додао да је свим студентима који су на лечењу или у изолацији због корона вируса омогућени  додатни термини за полагање испита кава је иначе била и пракса током лета.

Филиповић је рекао да се не очекују застоји ни подударања  редовних и ванредних испитних рокова.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *